SVENSK WEBBSHOP  |  SNABB LEVERANS  |  KUNDBETYG 4.7 / 5

SVENSK WEBBSHOP  |  SNABB LEVERANS  |  KUNDBETYG 4.7 / 5

Stress kan leda till håravfall

Jag vet orsakerna och hur du kan stärka håret.

Håravfall och stress hänger ihop.

Det är en jobbig vetskap för det i sig skapar ännu mer stress, eller hur? Nu ska man inte vara stressad över att vara stressad liksom…

Men att tappa håret på grund av stress är vanligare än man tror. Det finns studier som visar att det kan vara upp till elva mer gånger sannolikt att du tappar håret efter intensivt stressig period. Hur ska du då göra för att få tillbaka håret efter en hektisk period och varför påverkas håret av hur du mår?

Sambandet mellan håravfall och stress

Håret växer i olika faser. Fasen när hårstrået vilar i väntan på att ett nytt hårstrå ska växa fram kallas telogen. Det är under denna fas som hårstrået faller av. När man har påfrestande stress i livet går håret från tillväxtfas till vilofas snabbare än det annars skulle ha gjort. Därefter faller håret av och många hårstrån lossnar samtidigt. Det är då du står där med en borste full av hår och undrar vad som hänt. På grund av det kan du uppleva att du tappar väldigt mycket hår på samma gång efter en stressig period.

All stress påverkar dig

Stress kan vara både positiv och negativ. Positiv stress kan handla om att du känner starkt engagemang inför något, som till exempel ett projekt på jobbet eller en fest du ska arrangera eller träning.

Negativ stress brukar antingen bero på specifika, jobbiga situationer som tar upp mycket av din energi- och tankekraft eller på sådant som orsakar en mer generell stress. Till exempel kan det vara relationsproblem, sjukdom, oro över någon nära eller landets ekonomiska och politiska tillstånd.

Då växer håret tillbaka igen

Vid håravfall som beror på stress är det vanligaste att håret växer ut igen om du reder ut orsaken till varför du är stressad och gör hållbara förändringar i ditt liv. Det som händer då är att hårsäckarna återupptar produktionen och återgår till det normala. Viktigt att tänka på är att det oftast tar flera månader att märka av om håret mår bättre. I vissa fall går inte produktionen tillbaka och håret förblir tunnare än tidigare, men det är ovanligt.

Mindre stress = mindre håravfall?

Det finns saker du kan testa för att ditt hår ska återhämta sig så snabbt som möjligt, även om du redan tappat mycket.

Gör tid för återhämtning

Korta stressiga perioder har vi alla, men i längden är det betydelsefullt för ditt mående och ditt hår att du skapar rutiner där du orkar med och hinner stanna upp. Bland jobb, lämningar och matlagning hjälper det ofta att försöka sänka kraven på dig själv och göra små förändringar som ger tid till pauser.

Ge håret lite hjälp på traven

Det finns vissa saker du enkelt kan göra för att i alla fall inte tappa hår pga något så enkelt som mineral-/vitaminbrist och det är att ta ett kosttillskott som innehåller just dessa för håret. Ett exempel på ett riktigt bra sådant kosttillskott är WATERMANS Grow Pro Hair & Nail Vitamins. Jag började ta dessa tabletter en tid efter min graviditet, när jag märkte att håret fått sig en törn av den samt amning och blivit torrt och sprött och att jag fortfarande tappade för mycket hår. Man tar bara två tabletter om dagen så krångligt är det ju inte och jag var imponerad över hur detta preparat endast innehåller tillförlitliga ingredienser och inga bulkmedel. Tabletterna hjälper till att ge din kropp de vitaminer, mineraler och näringsämnen som verkligen behövs för hälsosam hår- och nageltillväxt, inget mindre och inget mer. Dessa vitaminer kan du även köpa som Watermans Hair Growth Vital Set eller Watermans Hair Growth Maximizer Kit. 

Ett annat superbra alternativ som är en av min personliga favorit är NOVAHAIR Anti Hair Loss and Regenerating Kit . Kitet innehåller schampo, balsam och hårmask spray som innehåller naturliga aktiva ämnen som stärker och djupt återfuktar håret, hämmar håravfall påskyndar  hårtillväxt. Produkterna i kitet är formulerade med bl.a. arganolja, panthenol, lökextrakt, vitlökextrakt, vattenkrasse, hydrolyserat kreatin.

Djupandningsövningar är något jag ofta pratar om och det hjälper hela kroppen att få en ”återstart”.

Här kommer min guide i hur du kan öva djupandning:
  1. Ligg ner med benen raka, lätt isär och låt tårna peka utåt. Låt sedan armarna försiktigt vila längs din kropps sida och se till att handflatorna är uppåtvända. Slut sedan ögonen.
  2. Placera ena handen på magen och den andra på bröstet.
  3. Lägg märke till vilken hand som stiger mest när du andas in.
  4. Om handen på bröstet stiger mest när du andas in, fokusera på att fylla magen (botten av lungorna) full av luft innan du når toppen. Det enkla sättet att göra detta är att försöka tvinga buken att stiga när du andas. Med tiden blir det lättare.
  5. När du andas, se till att andas in genom näsan och andas sedan ut genom munnen. Håll ditt ansikte avslappnat när du gör detta.
  6. Andas in och ut medan du räknar för att se till att du andas långsamt. Koppla av och fokusera på din andning.
Fortsätt andas så här under cirka 5-10 minuter. Öva sedan på denna typ av andning regelbundet en-två gånger om dagen. Jag tycker om att göra det det första jag gör på morgonen och det sista jag gör på kvällen. Har jag en stressig dag, så går jag undan, stänger dörren om mig och djupandas även om det bara blir några minuter, helst liggande för då kan jag slappna av som bäst, men finns det ingen möjlighet så är sittandes också bra.

Fortfarande svårt att koppla av?

Då kan jag varmt rekommendera REVOLT Relax Pro Massageapparat - ögon & tinning, musik-, värmeterapi som ger en mycket skön & omfamnande massage för ögonområdet och tinningarna. På bara 10-15 minuters användning har jag alltid lyckats komma bort från mina snurrande tankar och koppla av ordentligt. Efteråt tar det ca en halv minut av att "vakna upp" och sedan känns hela huvudet uppfriskat och ny energi kommer till en. Det är en känsla som är svårt att förklara, men jag är alldeles frälst i denna massagemask.
 

Hårväxtstimulering

Klicka här för att hitta dina favoritprodukter för att stimulera hårväxt.

 
 

Koppla av, må bra

Klicka här för att hitta dina favoritprodukter inom " MÅ BRA" kategorin.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Inkl moms

Kategorier
Information