SVENSK WEBBSHOP  |  SNABB LEVERANS  |  KUNDBETYG 4.7 / 5

SVENSK WEBBSHOP  |  SNABB LEVERANS  |  KUNDBETYG 4.7 / 5

Concealerguiden - bort med mörka ringar under ögonen!

Veckorevyns skönhetsexpert Helen Torsgården ger tips hur du kan använda concealer för att trolla bort mörka ringar och påsar runt ögonen.

Concealer guiden få bort mörka ringar under ögonen trolla bort trötta ögon bort med ögonpåse
Foto: Helen Torsgården

Att välja concealer är svårt för många. Vad ska man tänka på?

1. Vart ska du ha den? I ansiktet, runt ögonen? Eller bägge?

Svar: om du ska ha en concealer till ansiktet, välj en tjockare och mattare concealer. De sitter bäst i ansiktet på tex finnar osv.

Om du ska ha en runt ögonen så skulle jag rekommendera en som är lättare, gärna en som ger fukt! (tex Paris Berlin Long Lasting Concealer - L´Anticerne eller Paris Berlin Radiant Highlight Concealer - L`Ideal Touch ) Man vill inte att det ska se torrt och kakigt ut runt ögonen. Om du skall ha en concealer som passar bägge. Använd helst två olika, men om du bara vill ha en så skulle jag välja att använda en lättare.

2. Hur väljer man färg till en concealer för ansiktet respektive ögonen?

Svar: Om du ska ha en concealer till finnar, som oftast är röda. Så är det bäst att använda en concealer som går mot gult.. eller svagt svagt grönt ( tex. i Paris Berlin Concealer paletten eller Viseart Concealer, Corrector & Contour HD Palette) Det är egentligen grönt som neutraliserar och döljer rött mest. Om man lägger grönt uppe på något rött så blir det en brun färg. Men om du skulle hamna utanför finnen med den gröna färgen, så kan det bli grönt runt om. Därför är det oftast lättare att använda en gul concealer på finnar ( tex. Paris Berlin Long Lasting Concealer - L´Anticerne i färg AC1 och AC2 ) för de smälter bättre in på hudfärgen. Sedan är det också bra att använda en ton som passar in på din hy, en gul ton men med en nyans som passar in på huden runtom finnen, så när du lägger concealer på finnen så skall det bli en jämn färg över. Det ska inte vara för ljust, och inte för mörkt.

Om du är blå runt ögonen så är det bäst att använda en rosa-orange färg ( tex. Paris Berlin Radiant Highlight Concealer - L`Ideal Touch i färg IT200 . ) Laxfärgad är ett vanligt ord för att förstå färgen. När det gäller blåhet runt ögonen så är det den färgen som dämpar det bäst. Gärna en nyans ljusare, då ser du piggare ut.

Om du istället är lila under ögonen bör du använda en concealer som går mot gult, gult dämpar lila bäst. Man skulle också kunna använda en orange-rosa färg. När du vill täcka extra mycket så kan du använda en concealer palett och blanda rosa färgen med den beigea.

Så varför ska man använda färger som neutraliserar? JO, för då behöver du inte lika tjockt lager för att täcka det!

3. Hur applicerar man concealer bäst?

Svar: På finnar är det bäst att använda en liten tunn syntet pensel (alltid syntet till feta produkter) för att komma åt just på finnen och inte runt om. Sedan finns det concealer produkter som redan har en inbyggd syntetpensel för enklast applicering. (tex Paris Berlin Long Lasting Concealer - L´Anticerne eller Paris Berlin Radiant Highlight Concealer - L`Ideal Touch )

Runt ögonen tycker jag att fingret funkar bäst. DUTTA på färgen, dra inte färgen fram och tillbaka. Det sliter bara på huden under ögat och all färg kommer bara glida med. Genom att dutta dit färgen med fingertoppen får du det jämnt, fint och täckande!

Paris Berlin Concealer Palette

Paris Berlin Radiant Highlight Concealer - L`Ideal Touch

 

PARIS BERLIN
Concealer Palette
PARIS BERLIN
Radiant Highlight Concealer - L`Ideal Touch

Paris Berlin Long Lasting Concealer - L´Anticerne

Viseart Concealer Corrector Contour HD Palette

PARIS BERLIN
Long Lasting Concealer - L´Anticerne

VISEART
Concealer, Corrector & Contour HD Palette

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Inkl moms

Kategorier
Information